Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Οι συνταγές για ΤΕΛΕΙΑ μαλλιά κρύβονται....στην κουζίνα σας!



Έχετε φάει κι εσείς
τα νιάτα και τους μισθούς σας ψάχνοντας την τέλεια μάσκα στα ράφια των καταστημάτων ή στα μπουκαλάκια των κομμωτηρίων; Κι εγώ! Και ξέρετε τι ανακάλυψα; Ότι δεν χρειαζόταν, γιατί οι μάσκες που μπορούμε να φτιάξουμε από τα πιο αγνά υλικά της κουζίνας μας, κάνουν την ίδια δουλειά με τις πιο ακριβές μάσκες του εμπορίου. Ίσως και καλύτερη! 
Ας δούμε λοιπόν 5 συνταγές για άψογα μαλλιά.....


1. Γιαούρτι πρόβειο!
Ναι, γιαούρτι πρόβειο! Όταν το άκουσα και είπα να το δοκιμάσω ήμουν δύσπιστη. Τα μαλλιά μου είναι σγουρά, βαμμένα κόκκινα (το πιο δύσκολο χρώμα), με πολύ ξηρές άκρες. Επιπλέον είναι πυκνά και "βαραίνουν" εύκολα. Οπότε εκτός από την αμφιβολία για το αποτέλεσμα, είχα και άγχος μην καταστραφεί το χρώμα κλπ.  Ε, λοιπόν έμεινα έκπληκτη!  Το μόνο που είχα να κάνω ήταν να απλώσω πρόβειο γιαουρτάκι σε στεγνά μαλλιά. Ναι, μυρίζει, αλλά αξίζει. Το άφησα μια ώρα και λούστηκα κανονικά, με 2 χέρια σαμπουάν για το 100% :P  
Χρησιμοποιήστε κανονικά τη μαλακτική σας και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά. Θα γίνουν πολύ απαλά. Το χρώμα δεν επηρεάστηκε στο ελάχιστο.


2. Για ξηρά μαλλιά...
Ένας κρόκος αυγού, μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι και μια κουταλιά της σούπας extra παρθένο ελαιόλαδο. 
Αν έχετε πυκνά ή πολύ μακριά μαλλιά αυξήστε τις ποσότητες. Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να γίνουν κρέμα και απλώστε στα μαλλιά σας. Σε 25 λεπτά μπορείτε να λουστείτε και να απολαύσετε το αποτέλεσμα!

3.  Για ενυδάτωση...
Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι, 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
Χτυπάμε στο multi, απλώνουμε στα μαλλιά, τα τυλίγουμε σε μια ζεστή πετσέτα (ζεστάνετε στο καλοριφέρ ή με το πιστολάκι των μαλλιών) και την αφήνουμε 30 λεπτά.

4. Για ζωντάνια στα βαμμένα μαλλιά...
Η συνταγή είναι απλή! Ψεκάστε τα μαλλιά σας με φρέσκο γάλα! Χρησιμοποιήστε ένα μπουκαλάκι με ψεκαστήρα (κι αυτό πάμφθηνο σε σούπερ μάρκετ ή τζάμπο). Το αφήνουμε για μισή ώρα και ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Μην χρησιμοποιήστε σαμπουάν. Αν νιώθετε ότι το γάλα μυρίζει, χρησιμοποιήστε μόνο μαλακτική.

5. Για να μακρύνουν τα μαλλιά...
 σας έχω 2 συνταγές. Η μια είναι να ψεκάσεις τα μαλλιά σου με το νερό στο οποίο έβρασες πατάτες, να το αφήσεις μισή ώρα και να λουστείς κανονικά και η άλλη είναι να βάζεις ζεστό (όχι καυτό) ελαιόλαδο από τη μέση των μαλλιών και κάτω (όχι κοντά στη ρίζα και λαδώνουν), να το αφήνεις όσο περισσότερο μπορείς (ακόμη και όλη τη νύχτα) και να λούζεσαι πολύ πολύ καλά μετά.
Δεν θα γίνεις Ραπουνζέλ σε μια εβδομάδα, αλλά θα δεις διαφορά :) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου