Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

10+1 καλλυντικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας!



Πολλές από εσάς ίσως να γνωρίζατε τις χρήσεις της μαγειρικής σόδας και εκτός κατσαρόλας,
ίσως να αρωματίζετε τα χαλιά σας με αυτήν ή να  αφαιρείτε τα λάδια και τα ξεραμένα υπολείμματα φαγητού από τα πιάτα σας, αλλά αυτό που ίσως να μην ξέρετε είναι ότι το μαγικό αυτό σακουλάκι (ή κουτάκι) που φυλάτε στην κουζίνα σας κρύβει ένα.....πολυεργαλείο ομορφιάς!! Πάμε να δούμε μερικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας.


1)  Μια αλοιφή από μαγειρική σόδα και νερό σας βοηθάει να απαλλαγείτε από τα σπυράκια. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι σόδα με λίγο νερό, τόσο ώστε να γίνει αλοιφή, και απλώστε στο σπυράκι. Αφήστε το λίγο να ξεραθεί και ξεπλύνετε. 







2)  Μια φορά την εβδομάδα βούρτσισε τα δόντια σου με την ίδια συνταγή. Θα ασπρίσουν!
Προσοχή, όχι συχνότερα από μια φορά την εβδομάδα, γιατί καταστρέφεις το σμάλτο τους.




3) Σε ένα ποτήρι νερό διάλυσε ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα και χρησιμοποίησέ το κάνοντας γαργάρες και φτύνοντας, σαν ένα οποιοδήποτε στοματικό διάλυμα. Δροσερή αναπνοή στη στιγμή! Η σόδα δεν καλύπτει τις μυρωδιές, τις απορροφάει και τις εξαφανίζει!




4) Για ξηρά χέρια: μείγμα από νερό, 2 κουταλάκια γλυκού σόδα και κρεμοσάπουνο χεριών. Τρίψε τα χεράκια σου μ'αυτό και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Βελούδινα χεράκια χωρίς οσμές!!





5) Μια φορά το μήνα κάνε το ίδιο και στην μπανιέρα σου! Γέμισε την μπανιέρα ζεστό νερό, ρίξε το αφρόλουτρό σου ως συνήθως και πρόσθεσε ένα μικρό φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Χαλάρωσε και άσε το δερματάκι σου να γίνει μεταξένιο!






6) Η σόδα, σε συνδυασμό με το συνηθισμένο καθαριστικό προσώπου σου κάνει τέλεια απολέπιση και σου χαρίζει υγιή, απαλή και λαμπερή επιδερμίδα. Δεν συνίσταται για καθημερινή χρήση όμως. Μια με δυο φορές την εβδομάδα ανάλογα με τον τύπο προσώπου σου είναι μια χαρά!






7) Αντιϊδρωτικό express: 4 κουταλιές της σούπας σόδα και λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο δημιουργούν ένα αποσμητικό "εκτάκτου ανάγκης". Το μόνο κακό είναι ότι δεν διαρκεί όλη μέρα όπως το κανονικό σου αποσμητικό. Πρέπει να το ανανεώσεις 1-2 φορές μέσα στην ημέρα.




8) Το μείγμα που χρησιμοποιούμε για τα σπυράκια (πάστα από σόδα και νερό), μπορούμε να το τρίψουμε με μια παλιά οδοντόβουρτσα στα νυχάκια μας για να φύγουν οι κιτρινίλες. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.






9) Spa ποδιών! Σε μια λεκάνη με ζεστό νερό ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και μουλιάζουμε τα πονεμένα ποδαράκια μας. Ξεκουραζόμαστε στη στιγμή!!






10)  Μια κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό καθαρίζει τα πινέλα του μακιγιάζ και τη βούρτσα των μαλλιών σας σε βάθος. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό και αφήστε να στεγνώσουν.





10+1)  Bonus:  Για να μην μυρίζει το σπίτι σας τσιγαρίλα, ρίξτε μαγειρική σόδα στα τασάκια σας. Απορροφάει αρκετή από τη μυρωδιά! Φυσικά δεν αντικαθιστά το φρέσκο αέρα, αλλά βελτιώνει σημαντικά τη βαριά ατμόσφαιρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου