Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Γιατί η Ελληνίδα δεν μπορεί να ζήσει όπως η αγαπημένη της πρωταγωνίστρια;

       






Κορίτσια μου, μετά από μακροχρόνιες έρευνες πάνω
στις αισθηματικές κομεντί (το αγαπημένο μου είδος από το τότε που πρωτομπήκε DVD στο δωμάτιό μου, στα 15 μου), κατέληξα σε κάποια συμπεράσματα. Να λοιπόν γιατί η μέση Ελληνίδα δεν θα μπορούσε ποτέ να ζήσει σαν πρωταγωνίστρια ρομαντικής ταινίας του Χόλιγουντ...
   

Πριν αρχίσουμε, να ξεκαθαρίσω κάτι. Η μέση Αμερικανίδα πρωταγωνίστρια είναι 24 χρόνων. Αρκετά μεγάλη ώστε να έχει εμπειρίες (;), αρκετά μικρή ώστε να έχει τη ζωή μπροστά της. Δεν ξέρω σε ποια ηλικία βρίσκεστε τώρα, αλλά μέχρι τα 24 "έλα μωρέ, έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου" και από τα 25 κι έπειτα είσαι "α (παύση), ok, καλά είναι"...  Πάμε λοιπόν...


ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ







@   Η μέση 24χρονη συντηρεί μόνη της ένα πολυτελές διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης. Φυσικά, μόλις αποφοίτησε από το κολέγιο βρήκε άψογη δουλειά, πάνω στο αντικείμενό της. Βλέπει όμως με συμπάθεια τις σερβιτόρες, γιατί κι εκείνη στα 15 της δούλευε σε fast food για να μαζέψει τα δίδακτρα της σχολής της ή να αγοράσει αυτοκίνητο.

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ: Η μέση 24χρονη δεν έχει τελειώσει τη σχολή της. Αν την έχει τελειώσει, πρόκειται για σεμινάρια barista. Μένει στο πατρικό της, ή στην καλύτερη περίπτωση σε κάποια άθλια γκαρσονιέρα στην πόλη όπου φοιτεί, που μπάζει από παντού και στοιχίζει στους γονείς της το μισθό της μάνας της. Αν είναι από τις τυχερές και δουλεύει, είναι σερβιτόρα ή πωλήτρια, κερδίζοντας 23 ευρώ το 12ωρο, χωρίς ένσημα. 9 στις 10, δεν έχει όχημα.










@   Η μέση 24χρονη δεν σηκώνει προσβολές από τους ανωτέρους της. Όποιος τολμήσει να της την πει γιατί άργησε 10 λεπτά στη δουλειά ("μα πώς κάνεις έτσι; δέκα λεπτά είναι ο minimum χρόνος αναμονής, δεν είμαι όποια κι όποια"), ή γιατί έβαψε τα νύχια της πορτοκαλί στο γραφείο ("πώς τολμάει και μου μιλάει έτσι αυτή που φοράει το τζιν πάνω από τα μποτάκια;;";) του απαντάει καταλλήλως και παραιτείται από τη δουλειά της. Πηγαίνει να χαλαρώσει κάνοντας shopping και yoga.

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ: Η μέση 24χρονη, όταν πηγαίνει 10 λεπτά νωρίτερα στη δουλειά της, την επιπλήττουν γιατί έπρεπε από φιλότιμο να έρθει μισή ώρα νωρίτερα. Αν βάψει τα νύχια της, σε άσχετη στιγμή θα τα ακούσει γιατί αντί να ασχοληθεί με τη δουλειά ασχολείται με τα νύχια της (καλό θα ήταν να έπαιρνε παραγγελίες και στον ύπνο της). Αν τολμήσει να διαφωνήσει με κάποιον (αν λέμε, καθίστε κάτω!) χάνει τη δουλειά της. Μαζί και τους μισθούς που της χρωστούσαν. Καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας κλπ, απλώς την καταδικάζουν να μην ξαναδουλέψει πουθενά στην ίδια πόλη. Σκύβει το κεφάλι κι αν είναι τυχερή και δεν απολυθεί μετράει τα ψιλά της, αγοράζει τσιγάρα και πηγαίνει να χαλαρώσει στο δωματιάκι της χαζεύοντας στο internet.






     







@  Η μέση παραιτηθείσα 24χρονη, ανοίγει ένα πρωί την πόρτα της και βλέπει το αφεντικό της στο κατώφλι να την παρακαλάει να γυρίσει στη δουλειά. Για να τη δελεάσει περισσότερο της προσφέρει αύξηση 30% και γωνιακό γραφείο με θέα. Τι γιατί; Γιατί εκτίμησε τη δυνατή της προσωπικότητα και το γεγονός ότι έχει το θάρρος της γνώμης της! Εκείνη το σκέφτεται. Σε κάποιες ταινίες δέχεται, σε κάποιες όχι, και βρίσκει δουλειά αμέσως αλλού με τις συνθήκες που της υποσχέθηκε το πρώην αφεντικό, το οποίο την ψιλογουστάρει κιόλας.

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ: Η μέση απολυμένη 24χρονη, ανοίγει την πόρτα της 2 μέρες μετά και βρίσκει τη μάνα της, που από προχθές της φωνάζει πόσο αχάριστη είναι που δεν εκτίμησε τη δουλειά, που η ανεργία θερίζει και για πόσο ακόμα θα μπορούν να την χαρτζιλικώνουν αυτή κι ο πατέρας της; Τουλάχιστον πριν είχε την ανεξαρτησία της. Δίκιο έχει κι η μαμά, αλλά η τελευταία πρόταση σηκώνει πολλήηηηη συζήτηση.... Η 24χρονη βρίσκει δουλειά 6 μήνες αργότερα, στο ίδιο αντικείμενο, με τις ίδιες συνθήκες, αλλά 100 ευρώ λιγότερα στο μισθό, ο οποίος καταβάλλεται με καθυστέρηση 3 μηνών. "Αν έχεις όρεξη για δουλειά θα εκτιμηθούν οι κόποι σου, αν δεν έχεις ένα έτσι να κάνω θα πάρω άλλη. Αύριο στις 8 παρά τέταρτο να είσαι εδώ για δοκιμαστικό. Θα κρατήσει 9 ώρες και δεν θα το πληρωθείς. Καλή σου μέρα".




"Ε", ΌΠΩΣ "ΕΡΩΤΑΣ" ....








@  Η μέση 24χρονη είχε άλλη μια σχέση στο παρελθόν που την πλήγωσε πολύ, συνήθως γιατί πήγε με την καλύτερή της φίλη. Έκλαψε για 2 εβδομάδες, μέθυσε στο σπίτι της και έφαγε μια τεράστια συσκευασία παγωτού με τις φίλες που της απέμειναν. Το πρώτο βράδυ που βγήκε έξω έπεσε πάνω στον άντρα της ζωής της.

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ: Η μέση 24χρονη είχε άλλες 14 σοβαρές σχέσεις στο παρελθόν, αλλά ήταν όλοι τους ανώριμοι, γι' αυτό τους παρατούσε. Ανέβαζε λίγο Παντελίδη στο fb και μετά πήγαινε στην Πάολα να μεθύσει, γιατί δεν μένει  μόνη της για να κάνει μάζωξη, ούτε έχουμε στην Ελλάδα τόσο μεγάλες συσκευασίες παγωτού. Τι εννοείς "πού βρήκε τα λεφτά για Πάολα;" Πού ζεις;;;;; Πάντα υπάρχουν λεφτά για Πάολα! Στο διπλανό τραπέζι κάθεται ο επόμενος μεγάλος έρωτάς της, οπότε το "εδώ σε θέλω καρδιά μου" γίνεται "να μ'αφήσεις ήσυχη θέλω" και αρχίζει η επόμενη σοβαρή σχέση.











@  Η μέση 24χρονη, για να κερδίσει το αμόρε της, δεν φοβάται να τσαλακωθεί. Θα πάει μεθυσμένη κάτω από το σπίτι του, θα του κάνει μια γελοία ερωτική εξομολόγηση μπερδεύοντας τα λόγια της, θα σαβουριαστεί στα πόδια του με τα 15ποντα κι εκείνος θα τη σηκώσει ευγενικά, θα την πάρει αγκαλιά και θα της αποκαλύψει ότι γι' αυτό την αγαπάει. Γιατί είναι ενθουσιώδης, αυθόρμητη και χαριτωμένα αδέξια.

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ: Η μέση 24χρονη για να κερδίσει το αμόρε της, δεν φοβάται να τσαλακωθεί. Θα πάει εκεί που συχνάζει εκείνος με κάποιον ξάδερφο αγκαλιά για να τον  κάνει να ζηλέψει, θα βάλει φίλες της να τον ψαρέψουν, θα παρακολουθεί το προφίλ του μέρα νύχτα, θα ανεβάσει Πάολα ή Τσαλιγοπούλου (ανάλογα τα γούστα) ή Πάολα να τραγουδάει Τσαλιγοπούλου, για περισσότερα likes, θα κάνει 8 τσεκ ιν τη μέρα μπας και πάει αυτός να τη βρει, κι όταν δει και αποδει, θα πάει μεθυσμένη με τα 15ποντα (παραπατώντας) στο στέκι του να του τα χώσει, κι αυτός θα της αποκαλύψει ότι γι'αυτό την παράτησε. Γιατί αγκαλιάζεται (το λέω ευγενικά ) με όλους, είναι άμουση, ψυχοπαθής και αφού τέλος πάντων δεν μπορεί να περπατήσει πάνω στα παπούτσια, γιατί σκατά τα φοράει; (extra: κάποιος από την παρέα τραβάει τη σκηνή με το κινητό και μετά γελάνε όλοι μαζί με την τούμπα. Ψάξε στο youtube, θα γελάσεις κι εσύ )








@  Ο μέσος 26χρονος (αυστηρά 2 χρόνια μεγαλύτερος, για να είναι πιο έμπειρος, πιο τακτοποιημένος επαγγελματικά, και σχετικά κοντά στην ωριμότητα με την πρωταγωνίστρια), θα επιλέξει στο πρώτο ραντεβού να σε πάει σε ακριβό ρεστοράν. Εκτός κι αν ο σκηνοθέτης του πει ότι ψάχνεις το κάτι διαφορετικό (είναι πολύ κλισέ το ακριβό ρεστοράν), οπότε θα σε πάει σε καντίνα ή McDonalds για βρώμικο, θα σου πάρει μαλλί της γριάς από το πάρκο, και θα κουβεντιάσετε στο παγκάκι της πλατείας. Εσύ θα εκπλαγείς από το πόσο παιδί είναι κατά βάθος αυτός ο σκληρός executive chief office salesman manager και φυσικά θα τον ερωτευτείς με όλο σου το είναι.

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ: Ο μέσος 26χρονος θα ήθελε πολύ να σε πάει στο σπίτι του για πρώτο ραντεβού, αλλά δεν μένει μόνος. Θα ήθελε πολύ να σε πάει κάπου καλά και ακριβά, αλλά δεν του περισσεύουν. Αποφασίζει να βγάλει το παιδί από μέσα του και να προσπαθήσει να σε κάνει να γελάσεις και να περάσεις καλά πηγαίνοντάς σε στο allou, ή για καφέ στη γειτονιά προτείνοντάς σου να παίξετε τάβλι ή άλλο επιτραπέζιο. Εσύ υπομένεις το ραντεβού και μετά παίρνεις όποια φίλη σου έχει whats up για να της πεις πόσο άθλια πέρασες γιατί ο τσιγκούνης σε πήγε μόνο για καφέ ("3 ευρώ αξίζω ρε φιλενάδα;;;") ή ήταν τόσο ανώριμος ώστε να πιστέψει ότι θα περνούσες καλά στο allou μαζί με τα 12χρονα, αγνοώντας ότι ο ανώριμος ξόδεψε ένα βδομαδιάτικο (δικό του ή του πατέρα του) στο λουνα παρκ για να πληρώσει παιχνίδια για δυο. Μετά από συνεχόμενα μηνύματα στο κινητό και άπειρα likes και σχόλια σε κάθε @@@ που ανεβάζεις, καταφέρνει να κερδίσει ένα δεύτερο ραντεβού μαζί σου, αν στο μεταξύ δεν έχεις προλάβει να κλείσεις  ραντεβού με τον άγνωστο που έγραψε "koykla kane m add, eisai asteri" κάτω από τη selfie σου.



@  Η μέση 24χρονη όταν δεν είναι μοντέλο εμφανισιακά, είναι πάντα μια κακομοίρα ασχημομούρα με λαδωμένα μαλλιά, παραπανίσια κιλά, γεροντίστικο ντύσιμο και γυαλιά. Φυσικά μόλις λουστεί, βάλει ένα φόρεμα της προκοπής και βγάλει τα γυαλιά, αυτόματα αδυνατίζει και γίνεται από αυτό σε αυτό












Και φυσικά ο κούκλος τότε συνειδητοποιεί ότι υπάρχει και τα φτιάχνουν.


ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ: Το καλύτερο το άφησα εσκεμμένα για το τέλος. Η μέση 24χρονη, ακόμα κι όταν δεν μοιάζει με μοντέλο, δεν χρειάζεται το Φουστάνο για να το πετύχει. Ναι, υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά μιλάμε πάντα για τη μέση κατάσταση, δεν πιάνουμε τα άκρα. Είναι γλυκιά με τα γυαλάκια της και τα κιλάκια της. Καλό είναι να λούζεται βέβαια :) Και όταν ο κούκλος αποφασίσει ότι τη θέλει έτσι

τότε εκείνη αποφασίζει ότι μπορεί να την έχει και έτσι....




Το έδωσα με λίγο χιουμοράκι, αλλά είναι η πραγματικότητα ε??? 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου