Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Τι θα κάνετε σήμερα;;;;;





Δευτέρα σήμερα, ο καιρός δεν είναι ιδιαίτερα καλός,
αύριο δεν έχουμε δουλειά - σχολή  - σχολείο κλπ οπότε σήμερα είναι ιδανική μέρα για να δούμε τους φίλους μας. Εντάξει, βγήκατε το Σάββατο, τα σπάσατε, χθες είδατε τον αγώνα (ή κλειστήκατε μέσα επειδή κάποιοι έβλεπαν αγώνα :P ), σήμερα σας έχω μια καταπληκτική πρόταση!
  Καλέστε τους φίλους σας για φαγητό, αλλά ταϊστε τους από τα χεράκια σας! Δεν μπορεί, όλο και κάτι θα ξέρετε να μαγειρεύετε, όμως θα σας δώσω και μερικές απλές συνταγές που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες ακόμα κι αν η μαγειρική δεν είναι το φόρτε σας! 


Για αρχή, σερβίρετε διάφορα καναπεδάκια που θα φτιάξετε με πολύ απλά υλικά που ήδη υπάρχουν στην κουζίνα σας! Κόψτε ψωμάκια του τοστ στα 4 ή κόψτε μια μπαγκέτα σε μπουκιές και....στολίστε!
Μερικές ιδέες:
-Καναπεδάκια με παριζάκι, φιλαδέλφεια, ντομάτα.
-Καναπεδάκια με τονοσαλάτα (εγώ τη φτιάχνω με κονσέρβα τόνου σε νερό, ψιλοκομμένο χλωρό κρεμμυδάκι, άνηθο και μαγιονέζα).
-Καναπεδάκια με πάστα ελιάς.
.....ή ό,τι άλλο σκεφτείτε!


Για κυρίως πιάτο θα σας δώσω επιλογές :)  Μπορείτε να κάνετε πέννες με κοτόπουλο και σάλτσα πέστο (για κυρίως ή συνοδευτικό).
Η διαδικασία είναι πάναπλη!  
-Βράζουμε κοτόπουλο. Δεν είναι απαραίτητο να πάρετε φιλέτο, και τα μεγάλα μπούτια ή οι φτερούγες κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά. Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο, αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
-Βράζουμε τις πέννες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιογκάκια, βίδες ή όποιο άλλο μικρό ζυμαρικό σας αρέσει). Όταν είναι έτοιμες, μην βάλετε ούτε βούτυρο ούτε λάδι. Απλώς σουρώστε τες να φύγει το νερό και ρίξτε ξανά μέσα στην κατσαρόλα.
-Πιάστε το κοτόπουλο και με τα χέρια σας βγάλτε όλο το κρέας και λιώστε το στο multi. Προσοχή στα κοκαλάκια! 
- Ρίξτε το κοτόπουλο μέσα στις πέννες.
-Ρίξτε σάλτσα πέστο (την πουλάνε στο σούπερ έτοιμη σε βαζάκια). Εγώ ρίχνω 2 κουταλιές της σούπας, γιατί θέλω να έχει γεύση, αλλά να μην "πνίξει" το φαγητό. Ανακατέψτε πολύ καλά για να σιγουρευτείτε για την ποσότητα της σάλτσας γιατί στην αρχή μπορεί να σας φαίνεται λίγη. Αν χρειαστεί προσθέστε.


Πατάτες γιαχνί
Επίσης πολύ απλή συνταγή και για τις ... τεμπέλες μπορεί να απλοποιηθεί κι άλλο!
- Κόψτε τις πατάτες όπως όταν τις κόβετε για το φούρνο ή πάρτε baby πατάτες από το μανάβικο για να αποφύγετε κι αυτό το βήμα :) 
- Τσιγαρίστε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (εννοείται ότι δεν ταλαιπωρούμαστε, το ψιλοκόβουμε στο multi!) σε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Λιώστε 2 ντομάτες στο multi (ξεφλουδίστε όμως πρώτα) και ρίξτε τες μέσα μόλις τσιγαριστεί το κρεμμύδι. Βαριέστε;;;;  Πάρτε pumaro με κρεμμύδι και ρίξτε το απευθείας με λάδι στην κατσαρόλα! Ρίξτε κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και πιπεριές.
- Ρίξτε τις πατάτες, βάλτε νερό αρκετό ώστε να σκεπάσει τις πατάτες, κλείστε το καπάκι και περιμένετε. 
-Γενικώς οι πατάτες αργούν λιγάκι, εμένα σε γκάζι κάνουν περίπου τρία τέταρτα, αλλά αξίζει η αναμονή. Ελέγχετε κατά διαστήματα μην κολλήσουν στον πάτο κι αν χρειαστεί προσθέστε νερό. Τσιμπήστε με το πιρούνι να δείτε αν έγιναν.
 Για extra γεύση, μπορείτε να "παίξετε" με διάφορα μυρωδικά: πάπρικα γλυκιά, κάρυ, γαρύφαλλο, σκόρδο. 
-Να σημειωθεί ότι οι πατάτες γιαχνί είναι διαιτητικό πιάτο.

Για επιδόρπιο.....

Για το επιδόρπιο σας έχω 2 προτάσεις. Ένα ζεστό και ένα κρύο, και τα δυο εξίσου απλά!

Κρέπες!
Η ζύμη γίνεται πολύ απλά!
Θα χρειαστούμε:
-250γρ φαρίνα.
-50γρ ζάχαρη
-3 αυγά
-1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
-Μιαμιση κούπα φρέσκο γάλα
-1 βανίλια σκόνη
-Βούτυρο.

Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα και ανακατεύουμε με το μίξερ ή αναδευτήρι.
Λιώνουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα μπρίκι και το ρίχνουμε στο μείγμα, μαζί με μια βανίλια.
Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε μια κουταλιά γλυκού βούτυρο και ρίχνουμε με μια κουτάλα ζύμη στο κέντρο του τηγανιού. Η ζύμη θα απλωθεί μόνη της.
Όταν ψηθεί, τη γυρίζουμε από την άλλη με μια σπάτουλα. 
Τη γεμίζουμε με τα υλικά της αρεσκείας μας και την τυλίγουμε.

Επειδή όμως η κρέπα πρέπει να ψηθεί επιτόπου, εγώ προτιμώ κάτι που θα το έχω ήδη έτοιμο. Και είναι και ακόμα πιο απλό. 
Δεν ξέρω πώς να το ονομάσω αυτό το γλυκό, ας το πούμε προς το παρόν......γλυκό για τεμπέλες!!

Θα χρειαστούμε : 
-2 άνθη αραβοσίτου βανίλια. Εγώ παίρνω Γιώτης, αυτά που γίνονται με κρύο γάλα, για να αποφύγω το βράσιμο. Γίνονται προσθέτοντας κρύο φρέσκο γάλα και χτυπώντας με το αναδευτήρι.
- 1 πακέτο πτι μπερ
-2 φρουί ζελέ ό,τι γεύση θέλετε. Εγώ παίρνω κεράσι.

Εδώ οφείλω να σημειώσω κάτι για τις δοσολογίες. Εξαρτώνται από τα άτομα που έχετε να σερβίρετε. Αυτές που έγραψα είναι για ένα μικρό πυρέξ ή 6-7 ποτηράκια παγωτού. Προτείνω να το φτιάξετε σε ατομικές μερίδες (μπολάκια ή ποτήρια παγωτού) γιατί το μπισκότο στον πάτο θα είναι τριμμένο και θα είναι δύσκολο να χωρίσετε κομμάτια μετά.

Εκτέλεση
-Λιώστε στο μπλέντερ τα μπισκότα, να γίνουν σκόνη. Ίσως να μην χρειαστείτε ολόκληρο πακέτο, οπότε προχωρήστε σιγά σιγά. Βάλτε τη σκόνη μπισκότου στον πάτο των ποτηριών. 
Αν αποφασίσετε να το κάνετε σε ταψάκι ή πυρέξ ραντίστε τα μπισκότα με γάλα για να σταθεροποιηθούν και να μπορείτε να κόψετε κομμάτια με τη σπάτουλα.
- Φτιάξτε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες. Η αναλογία συνήθως είναι 1 και 1/3 φλυτζάνι τσαγιού γάλα για κάθε φάκελο και καλό χτύπημα. 
- Απλώστε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
-Φτιάξτε το ζελέ. Δεν είναι δύσκολο, μην μου τρομάζετε! Έχει οδηγίες πάνω. Βράζετε μισό ποτήρι νερό, ρίχνετε το φάκελο με τη σκόνη ανακατεύοντας γρήγορα και αμέσως ρίχνετε ένα ποτήρι νερό από το ψυγείο. Διαβάστε όμως τις οδηγίες, γιατί ανάλογα με τα συστατικά της κάθε μάρκας μπορεί να προτείνει λιγότερο ή περισσότερο νερό.  Βάλτε για λίγο στην κατάψυξη το ζελέ να "δέσει"ελαφρώς. Η πυκνότητά του θέλουμε να είναι σαν του σαμπουάν περίπου, να μην σκληρύνει πολύ, ούτε να είναι νερό. Ρίξτε το πάνω από την κρέμα στα ποτηράκια ή το πυρέξ. Φυλάξτε στο ψυγείο μέχρι να γίνει το ζελέ. 
  Αν φοβάστε ότι δεν θα τα καταφέρετε με το ζελέ, χρησιμοποιήστε μια λεπτή στρώση μαρμελάδα. Λεπτή όμως, γιατί θα γίνει πολύ λιγωτικό. 



Πάρτε μπύρες ή κρασιά ή ζητήστε από την παρέα να τα φέρει και .... καλή διασκέδαση!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου