Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Λούσιμο.....πόσο σωστά το κάνετε????




Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά λένε, η άλλη μισή....ποιος ξέρει;;;;; Όταν κάνουμε λοιπόν το μπανάκι μας
και φροντίζουμε τη μισή αρχοντιά μας, θα πρέπει να ξέρουμε πώς να λούσουμε σωστά τα μαλλάκια μας, για να είναι όχι μόνο καθαρά, αλλά και υγιή. Καλή η βαφή, καλή και καμιά μάσκα μια στο τόσο, αλλά αν είμαστε απρόσεκτες με το λούσιμο, ταλαιπωρούμε τα μαλλιά μας όσο και το σεσουάρ. Κρίμα δεν είναι;
Διαβάστεπαρακάτω ενδιαφέρουσες συμβουλές και οδηγίες από κορυφαίους κομμωτές και....εκπλαγείτε με το πόσα λάθη κάνουμε σχεδόν καθημερινά...

1)  Ξεκινήστε ρίχνοντας αρκετό νερό στα μαλλιά σας.
     Αν παρατηρήσετε το πλυντήριό σας, ποτέ δεν "τραβάει" απορρυπαντικά προτού βρέξει πολύ καλά τα ρούχα. Το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει και με τα μαλλιά μας. Δεν πρέπει να μπαίνει σαμπουάν αν δεν είναι πολύ καλά βρεγμένα. Όχι στο βιαστικό "πιτσίλισμα" λοιπόν.

2) Λουστείτε με ζεστό νερό.
     Το ζεστό νερό θα ανοίξει τους πόρους της επιδερμίδας σας απομακρύνοντας σκόνη και υπολείμματα προϊόντων styling από το δέρμα του κεφαλιού σας. Επίσης, το ζεστό νερό "ανοίγει" την τρίχα και τη βοηθάει να απορροφήσει καλύτερα τα ευεργετικά συστατικά του σαμπουάν και της μαλακτικής σας.

3) Αν έχετε μακριά μαλλιά, χρησιμοποιήστε πρώτα λίγο conditioner στις άκρες.
     Με αυτόν τον τρόπο προστατεύετε τις άκρες σας από την ταλαιπωρία του λουσίματος, και τις προστατεύετε.

4) Απλώστε το σαμπουάν.
     Μην ρίχνετε το σαμπουάν κατευθείαν στο κεφάλι σας. Βάλτε πρώτα μια ποσότητα (συνήθως η ποσότητα αυτή θα πρέπει να είναι ίση με ένα νόμισμα των 2 ευρώ. Αν τα μαλλιά σας είναι πολλά ή μακριά διπλασιάστε) στο χέρι σας, τρίψτε λίγο με τις παλάμες σας και ύστερα βάλτε το στα μαλλιά σας. Μην ξεκινάτε πάντα από την κορυφή του κεφαλιού, για να μην δημιουργηθεί ξηροδερμία. Ξεκινήστε κάθε φορά από διαφορετικό σημείο και συνεχίστε με το υπόλοιπο κεφάλι.

5) Μην τρίβετε δυνατά τα μαλλιά σας.
     Με αυτόν τον τρόπο μόνο κακό τους κάνετε. Κάντε ελαφρύ μασάζ στα μαλλιά σας ξεκινώντας από τις ρίζες και φτάνοντας στις άκρες.
     Αν τρίβετε δυνατά τα μαλλιά σας καταστρέφετε τη φυσική λιπαρότητά τους, τις άκρες που συνήθως είναι πιο ξηρές, το χρώμα σας, τα μπερδεύετε και βοηθάτε και στο φριζάρισμα που τόσο σιχαίνεστε!  Ουφ! Ελπίζω να σας έπεισα :)

6) Βάλτε conditioner από τη μέση των μαλλιών εως τις άκρες, όχι στη ρίζα.
     Αφού ξεπλύνετε πολύ καλά το σαμπουάν, στραγγίξτε ελαφρώς τα μαλλιά σας και βάλτε κρέμα από τη μέση της τρίχας και κάτω. Πιάστε με ένα κλάμερ τα μαλλιά ψηλά και ολοκληρώστε το μπάνιο σας. Έτσι, δίνετε χρόνο στο conditioner να δράσει και να ενυδατώσει τα μαλλιά.

7) Το τελευταίο ξέβγαλμα.
     Το τελευταίο ξέβγαλμα των μαλλιών, καλό είναι να γίνει με όσο πιο κρύο νερό αντέχουμε. Έτσι, "κλειδώνουμε" μέσα στην τρίχα τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιήσαμε, και δίνουμε λάμψη και διάρκεια στο χρώμα μας.

EXTRA TIPS:
-Προσοχή στην επιλογή του σαμπουάν. Πρέπει να ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σας. Αν λούζεστε συχνά πάρτε ένα ελαφρύ σαμπουάν για συχνή χρήση. Αν έχετε βαμμένα μαλλιά πάρτε ένα κατάλληλο για βαφές. Αν η τρίχα σας είναι λεπτή και άτονη πάρτε ένα για όγκο, αν όμως έχετε σγουρά και φουντωτά μαλλιά πάρτε κατά του φριζαρίσματος. Τα σαμπουάν που δίνουν όγκο ξηραίνουν κάπως την τρίχα για να γίνει πιο ελαφριά και να "φουντώσει", οπότε δεν κάνει για σγουρό μαλλί.
- Όσο πιο πολύ αφρό κάνει ένα σαμπουάν, τόσο πιο "σκληρό" είναι, άρα ακατάλληλο για συχνή χρήση.
- Επιλέξτε 2 μάρκες σαμπουάν και conditioner που καλύπτουν τις ανάγκες των μαλλιών σας και χρησιμοποιήστε τα εναλλάξ, για 2 μήνες περίπου την κάθε μάρκα. Αυτό το κάνουμε γιατί η τρίχα συνηθίζει τα συστατικά και χρειάζεται ανανέωση. Επίσης, ό,τι δεν προσφέρει η μια μάρκα, το προσφέρει η άλλη.
- Αν μόλις βάψατε τα μαλλιά σας και θέλετε να λουστείτε για να απομακρύνετε τη βαφή, καλό είναι για πρώτο λούσιμο να μην χρησιμοποιήσετε σαμπουάν. Ξεβγάλτε πολύ πολύ καλά με χλιαρό νερό και χρησιμοποιήστε μόνο μαλακτική κρέμα. Βοηθάτε το χρώμα να "κλειδώσει". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου