Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Στιλιστικά λάθη που νομίζουμε ότι δεν θα προσέξουν οι άλλοι



Μπορεί να έχουμε αγοράσει το ωραιότερο ρούχο, μπορεί η κολλητή μας/μαμά μας/το αγόρι μας να μας διαβεβαιώνει ότι μας πηγαίνει τέλεια
(γιατί δεν θέλει να μας στενοχωρήσει), αλλά είναι μερικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξουμε πολύ καλά, γιατί εμείς μπορεί να νομίζουμε ότι οι άλλοι δεν θα τα προσέξουν, όμως η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές κάνουν τη διαφορά καταστρέφοντας ένα κατά τα άλλα όμορφο ρούχο.
Πάμε να δούμε.

Υπερβολικά στενά ρούχα 

Όσο τέλειες και να είναι οι αναλογίες μας, καλό είναι να αποφεύγουμε τα ρούχα που δείχνουν 3 νούμερα μικρότερα από το κανονικό μας. Παίρνουμε ρούχα στο μέγεθός μας και απαλές γραμμές που να αγκαλιάζουν όμορφα τη σιλουέτα μας.


 Όλα έξω



Ειδικά για τα κορίτσια που το σωματάκι τους είναι λεπτοκαμωμένο ή γυμνασμένο είναι πειρασμός να φορέσουν κάποιο αποκαλυπτικό ρούχο. Όμως φίλες μου, ο χρυσός κανόνας του στυλ είναι : ΈΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΤΗ ΦΟΡΑ. Εαν θέλετε να δείξετε τα όμορφα πόδια σας φορέστε μίνι ή σορτς, αλλά κρατήστε ισορροπία στο πάνω μέρος. Μονόχρωμο, σε ίσια γραμμή.
    Εαν πάλι θέλετε να αναδείξετε τους κοιλιακούς ή το όμορφο μπούστο σας κάντε το με ένα τζιν ή μια μακριά φούστα από κάτω.










Μπότες πάνω από το γόνατο

-Ωραίες, στυλάτες και ζεστές, αλλά δυστυχώς.....όχι για όλες :(
-Οι πιο.....μινιόν κοπέλες (don't worry, κι εγώ 1,60 είμαι) και οι υπερβολικά skinny καλό είναι να τις αποφεύγουν γιατί μοιάζουν πιο πολύ με.....παπουτσωμένο γάτο :)
-Αν όμως είσαι αδύνατη αλλά από τις ψηλές, καλοφόρετες :)
-Θερμή παράκληση: ας μην γυαλίζουν και ας μην κρέμονται αλυσιδίτσες και λοιπά μπιχλιμπίδια από τις μπότες :)





Υπερβολικά ψηλοτάκουνα παπούτσια
Δεν είναι κακό να τα φοράτε, το κακό είναι....αλλά τι λέω; Ένα gif, χίλιες λέξεις :) :) :)








Πολλά αξεσουάρ

Ωραία τα τολμηρά σχέδια σε κολιέ και δαχτυλίδια, ενίοτε είναι και ωραίο να φοράμε πολλά βραχιόλια μαζί, όμως κι εκεί πρέπει να κρατάμε το μέτρο.
Αν βάλετε πολλά βραχιόλια μην φορτωθείτε και με δαχτυλίδια, αν βάλετε εντυπωσιακό κολιέ μην βάλετε μακριά σκουλαρίκια ή φαρδιά ζώνη δεμένη ψηλά στη μέση, αν στολίσετε τα μαλλιά σας με λουλουδένιες στέκες ή μπαντάνες (not) μην φορέσετε σκουλαρίκια. Less is more.




















Λάθος νούμερο
Για τα υπερβολικά στενά ρούχα μιλήσαμε ήδη. Αυτό όμως που πρέπει να προσέχουμε είναι τα ρούχα μας να μην μας είναι ούτε πολύ φαρδιά νομίζοντας ότι έτσι κρύβουμε τις ατέλειες.



















Και δεν είναι μόνο αυτό.
-Οι  ραφές στους ώμους της μπλούζας θα πρέπει να ακουμπούν τους ώμους μας, ούτε πιο πάνω ούτε πιο κάτω.
-Το τελείωμα των μανικιών πρέπει να φτάνει στη βάση του αντίχειρα, ούτε πιο πάνω ούτε πιο κάτω.
-Το πιο χαμηλοκάβαλο παντελόνι πρέπει να ξεκινάει από το κόκαλο της λεκάνης.
-Το τελείωμα του παντελονιού πρέπει να πέφτει κάτω από τον αστράγαλο και όχι να σέρνεται κάτω.






Εσώρουχα
Φοράμε πάντα σωστό νούμερο εσωρούχων, που δεν μας πιέζει σε σημεία που δεν πρέπει, και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ τιράντες από σιλικόνη. ΠΟΤΕ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου