Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Φθινοπωρινές ταινίες για να δείτε με τα πρωτοβρόχια!




Ταινίες για να πλαντάξουμε στο κλάμα υπό των ήχο των πρώτων φθινοπωρινών βροχών.

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ (THE NOTEBOOK)
       Το καλοκαίρι τελείωσε, οι καλοκαιρινοί έρωτες μένουν πίσω, όμως ο έρωτας της Άλι και του Νόα αψηφά το χωροχρόνο και μένει αιώνια.
     Η υπόθεση είναι γνωστή σε όλους μας. Ένα φτωχό πλην τίμιο (και πανέμορφο) αγόρι ερωτεύεται με πάθος ένα πλουσιοκόριτσο. Οι διαφορές πολλές (κοινωνικές, μορφωτικές, οικονομικές), όμως η αίσθηση ελευθερίας και ασφάλειας που προσφέρει ο Νόα στην Άλι, την κάνει τελικά να υποκύψει. Οι γονείς της καταφέρνουν να τους χωρίσουν, εκείνος φεύγει για τον πόλεμο, της γράφει καθημερινά γράμματα που δεν φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους, εκείνη παντρεύεται ένα καλό παιδί, που τον παρατάει για να γυρίσει να βρει τον πρώτο της έρωτα και να λύσει επιτέλους τα αναπάντητα ερωτήματα που τη βασανίζουν. Από τη στιγμή που ξανασυναντιούνται η σπίθα ξαναγίνεται φωτιά που δεν τη σβήνει ούτε ο θάνατος.
   Χιλιοειπωμένο σενάριο, η χημεία των ανερχόμενων (τότε) αστεριών του Χόλυγουντ ανεπανάληπτη και εκρηκτική. Οι δεύτεροι ρόλοι με προσοχή δοσμένοι σε καταπληκτικούς ηθοποιούς, η σκηνοθεσία άπαιχτη και το φιλί κάτω από τη βροχή που μαρτυράει όλα όσα ήθελαν να πουν μετά από χρόνια θα κάνει ακόμα και τις πιο σκληρές να λυγίσουν.









ΓΛΥΚΟΣ ΝΟΕΜΒΡΗΣ (SWEET NOVEMBER)
     Ο Νέλσον είναι ένα πολύ επιτυχημένο στέλεχος πολυεθνικής που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η καριέρα του. Η σχέση του με τις γυναίκες είναι τυπική και ανούσια, αφού ο μόνος έρωτας που γνώρισε μέχρι τώρα είναι με το χρήμα. Ώσπου απολύεται από τη δουλειά του. Γνωρίζει τη Σάρα. Η Σάρα είναι ο πιο μποέμ τύπος που έχει δει άνθρωπος. Ελεύθερο πνεύμα, έξυπνη και αντισυμβατική με μεγάλο ταλέντο στο να βγάζει τον καλύτερο εαυτό των ανθρώπων που συναναστρέφεται. Όμως η Σάρα αφιερώνει μόνο έναν μήνα από το χρόνο της στους άντρες που γνωρίζει. Και όταν ο μήνας τελειώνει ο Νέλσον θα ανακαλύψει το λόγο....
     Η ταινία είναι συγκινητική, η υποκριτική της Charlize Theron τσακίζει κόκαλα για μια ακόμη φορά, επισκιάζοντας λίγο τον Keanu Reeves, αλλά θα σας ανταμείψει. Προμηθευτείτε ζεστή σοκολάτα, αδιάβροχη μάσκαρα, χαρτομάντιλα και ένα μεγάλο ποτήρι νερό μην μου πάθετε αφυδάτωση :) Δώστε προσοχή και στη μουσική της ταινίας εκτός από τη σκηνοθεσία. 





Σας παίρνω μακριά από τη ρομαντική διάθεση και σας πάω σε ταινίες που μπορείτε να δείτε με τις φίλες ή με τον σύντροφό σας. 


NON-STOP
     Ο Μπιλ είναι υπεύθυνος ασφαλείας αεροσκάφους στην πτήση από Νέα Υόρκη για Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, λαμβάνει απειλητικά μηνύματα στο κινητό του από έναν άγνωστο που απαιτεί να μεταφερθούν 150 εκατομμύρια δολλάρια σε έναν λογαριασμό που φαίνεται να είναι ο δικός του, αλλιώς κάθε 20 λεπτά θα πεθαίνει ένας επιβάτης του αεροπλάνου. Ο Μπιλ κάνει ό,τι μπορεί για να ανακαλύψει τον ένοχο αλλά όλα δείχνουν ότι αυτός είναι ο αεροπειρατής.
     Είδα την ταινία στο σινεμά όταν βγήκε και όχι απλώς δεν λυπήθηκα τα 8 ευρώ μου, αλλά ήμουν έτοιμη να ξαναπάω να τη δω. Δράση, αγωνία, ένα χρονόμετρο σε βάζει συνεχώς να σκέφτεσαι σαν να πρόκειται να σώσεις εσύ τον επόμενο επιβάτη και ο Liam Neeson υποστηρίζει με συνέπεια το ρόλο του. Η σκηνοθεσία άψογη και ατμοσφαιρική.
  








SNOWPIERCER
      Η ταινία εκτυλίσσεται στο εγγύς μέλλον, το έτος 2031 μ.χ. Μετά από ένα αποτυχημένο πείραμα για να ανακοπεί το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, μια νέα εποχή παγετώνων έχει εξοντώσει σχεδόν κάθε ζωντανό οργανισμό πάνω στη Γη. Οι μόνοι επιζήσαντες είναι οι ταξιδιώτες ενός τρένου. Οι επιβαίνοντες της οικονομικής θέσης, μη μπορώντας να ανεχθούν πλέον τις κακές συνθήκες διαβίωσης, επαναστατούν και επιχειρούν να πάρουν τον έλεγχο του κινητήρα, που η ελίτ της πρώτης θέσης θεωρεί ιερό (myfilm.gr). 
     Μπορείς να θεωρείς το θέμα της πάλης των κοινωνικών τάξεων όσο κλισέ θέλεις, δεν παύει όμως να είναι διαχρονικό.Η υποκριτική του Chris Evans, αλλά και όλων των άλλων ηθοποιών σε κάνει να θες να σηκωθείς όρθια και να ενωθείς μαζί τους ώστε να καταλάβετε τον κινητήρα. Η Tilda Swinton είναι τόσο εκνευριστικά ταλαντούχα που σε κάνει να θες να τη χτυπήσεις! 
   




ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ -  EXAM
     8 υποψήφιοι για μια θέση εργασίας σε μια μεγάλη εταιρεία αγνώστων λοιπών στοιχείων. Ένας άντρας μπαίνει στην αίθουσα, τους μοιράζει από μια κόλλα χαρτί και θέτει 3 όρους: 
- Αν μιλήσουν στον φύλακα ή στην κάμερα αποκλείονται
- Αν καταστρέψουν το χαρτί τους αποκλείονται
- Αν βγουν από την αίθουσα αποκλείονται.  
Απαιτείται μόνο μια απάντηση για να πάρουν τη θέση.
     Η πόρτα κλείνει, οι υποψήφιοι κοιτούν τα χαρτιά τους και....είναι λευκά. Μέσα σε 80 λεπτά και μέσα σε ένα και μοναδικό δωμάτιο πρέπει να βρουν την ερώτηση και να την απαντήσουν.
    Μια ενδιαφέρουσα ταινία χωρίς ειδικά εφέ, που μας κεντρίζει με το σενάριο και τις ερμηνείες. Όσο η ώρα περνάει, θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος, που οι περισσότεροι δεν θα το περιμένετε. 
     Αλήθεια, ΕΣΕΙΣ μέχρι πού θα φτάνατε για να κερδίσετε τη θέση που θα σας εξασφάλιζε ισόβια οικονομική ασφάλεια;;;;;
  






Μέχρι να δείτε αυτές, θα επανέλθω με περισσότερες. Enjoy :p  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου