Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς να κάνεις μόνη σου τέλειο μανικιούρ!!




Είναι πολύ ωραίο να αφηνόμαστε στα χέρια μιας ειδικού, για να
βλέπουμε τα νυχάκια μας άψογα περιποιημένα, και προσωπικά με χαλαρώνει κιόλας, αλλά καμιά φορά δεν προλαβαίνουμε ή ξεμένουμε από χρήματα και δεν αντέχουμε να βλέπουμε τα χεράκια μας απεριποίητα.
Παρακάτω θα βρεις οδηγίες για το πώς να κάνεις μανικιούρ like a pro :P

Αρχικά, πάρε βαμβάκι ή μια ροδέλα από αυτές που κάνουμε ντεμακιγιάζ εμποτισμένη με ασετόν και απομάκρυνε κάθε υπόλειμμα από το προηγούμενο βερνίκι σου.












Πλύνε πολύ καλά τα χέρια σου και στέγνωσέ τα, να φύγει η υγρασία που θα κάνει το χρώμα να ξεφλουδίζει.


















Με μια χάρτινη λίμα (η μεταλλική ξεφλουδίζει και σπάει τα νύχια μας, καλύτερα να πάρετε μια με τρεις όψεις που έχει και buffer) δώστε το επιθυμητό σχήμα και μήκος στα νύχια σας. Αν πρόκειται να τα κοντύνετε αρκετά ξεκινήστε με νυχοκόπτη. Σας συμβουλεύω ξεκινήστε κάνοντάς τα λίγο πιο μακριά από ό,τι τα θέλετε για να έχετε περιθώριο να τα διορθώσετε αν κάτι δεν πάει καλά.

       


Με το buffer, το πιο λείο κομμάτι της λίμας, τρίψε πολύ απαλά και προσεκτικά την επιφάνεια των νυχιών σου για να γυαλίσουν και να γίνουν ομοιόμορφα τα τυχόν ξεφλουδίσματα. Προσοχή στις υπερβολές, δεν θέλουμε να αδυνατίσει το νύχι.







Βουτάμε το χεράκι μας σε ένα μπολ ή σε ειδικό σκεύος για μανικιούρ (υπάρχουν και στα jumbo πολύ φτηνά) στο οποίο έχουμε βάλει χλιαρό νερό, λίγο κρεμοσάπουνο και λίγο ελαιόλαδο ή baby oil (λίγο, δεν θέλουμε πολλή λιπαρότητα).  Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά.




Σκουπίζεις απαλά τα χεράκια σου και περνάς το ειδικό λαδάκι για τα πετσάκια. Υπάρχουν στα φαρμακεία και στα καταστήματα καλλυντικών και η τιμή τους είναι ίδια με του μανό. Στην ανάγκη μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο έλαιο που έβαλες και στο μπολ. Κάνεις απαλό μασάζ με το λαδάκι στα πετσάκια. Αν δεν το έχεις ανάγκη μπορείς να παρακάμψεις αυτό το βήμα.





Με το ειδικό ξυλάκι σπρώχνεις τα πετσάκια προς τα μέσα.



Με τον ειδικό κόπτη για τα πετσάκια κόβεις μόνο ό,τι περισσεύει με πολλή προσοχή μην τραυματιστείς.





Το δύσκολο κομμάτι τελείωσε!  Τώρα μένει να πλύνεις ξανά πολύ καλά τα χεράκια σου και να τα στεγνώσεις προσεκτικά, γιατί ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στο βάψιμο.Για να είσαι σίγουρη ότι δεν έχει μείνει λιπαρότητα από το λαδάκι στα νύχια, μπορείς να τα περάσεις ξανά με λίγο βαμβάκι με ασετόν.




Άπλωσε μια διάφανη βάση πρώτα, για να βοηθήσεις το βερνίκι να σταθεί καλύτερα στο νύχι και να αποφύγεις τα αντιαισθητικά κίτρινα σημάδια που αφήνει το μανό.


Βάψε τα νύχια σου με το χρώμα της αρεσκείας σου (για τις τάσεις στα νύχια δες  εδώ) ακολουθώντας τις οδηγίες στη φωτό



Αν χρειαστεί περάστε και δεύτερη στρώση.  

Τελειώστε με ένα top coat που θα σας σταθεροποιήσει το χρώμα, θα δώσει λάμψη και διάρκεια στο βερνίκι σας. 





Καλή επιτυχία!!!  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου